NIEUWSBRIEF

Op Facebook leest u het laatste nieuws

Laatste nieuws

 

Grensloos Kunst Verkennen wordt een biënnale. Dat betekent dat de eerstvolgende kunstroute in september 2019 zal zijn.

Dit jaar (21, 22 en 23 september 2018) organiseren we een weekend Cultuur rond de kerk met film, beeldende kunst en muziek.

 

Kunst in de Galerij

In de Galerij aan de Kerkweg 12 te IJhorst is een interessante expositie te zien van ‘De Conferentie’ van Herma Schellingerhoudt en fotografische beelden op zacht reflecterend aluminium van Monique Kwist. Vrij toegankelijk  op 21, 22 en 23 september van 13.00 tot 17.00 uur. Zie www.adeneilander.nl onder Galerij.

 

Vrijdagmiddagconcert van het Francis Poulenc Ensemble in de kerk te IJhorst , van 16 tot 17 uur.

Op vrijdagmiddag 21 september van 16.00 tot 17.00 uur is er in de kerk te IJhorst, een concert. Het Blaaskwintet Francis Poulenc Ensemble brengt een concert met 18e, 19e en 20e eeuwse muziek van Danzi, Farkaz, Ibert, Gounod en de Groot. Een aantal leden van het ensemble speelden in de zeventiger jaren van de vorige eeuw al samen tijdens hun studietijd in Amsterdam. Sinds een paar jaar musiceren zij weer met elkaar. Het blaaskwintet treedt op in kamermuziekconcerten op diverse plaatsen in het land. In 2019 zal het ensemble een aantal concerten geven in de Ardèche in Frankrijk.

 

Het concert in IJhorst is gratis, na afloop kunt u een vrijwillige bijdrage geven. Ook kunt u nog genieten van een drankje op deze mooie locatie.

 

RESERVEREN THE LAST CHAIR

 

De film 'The Last Chair' is een documentaire over Egbert Stellink uit Ruinen. Met een speciale bril brengt u een bezoekje bij Egbert aan huis. Voor deze film zijn geen plaatsen meer beschikbaar.

 

Dit GKV-evenement wordt mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds  Drenthe, Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel, Initiatiefrijk De Wolden en Regiobank De Wolden.

 

 September 2019

 

 

 7 t/m 24 sept. 2017