Fotowedstrijd

De winnaar van de FOTOWEDSTRIJD Grensloos Kunst Verkennen 2022 is bekend!

De opdracht was: ‘Maak een foto waarop een van de kunstwerken van GKV te zien is, mét een bezoeker. Het mag natuurlijk ook een selfie zijn. We hopen op speelse en verrassende resultaten!’

Er werden maar liefst 93 foto’s ingezonden, waaruit de jury deze foto als de beste koos.

Anja van Daatselaar uit Meppel maakte deze prachtige foto van een bezoekster bij de kunstwerken ‘Frozen Queen I en II’ van Eveline Kieskamp.

Het juryrapport luidt als volgt:
“Het is een mooi beeld, de opvallende, maar anonieme toeschouwer met haar schouders iets opgetrokken net zoals bij de Frozen Queens van kunstenaar Eveline Kieskamp. En niet alleen de opgetrokken schouders, ook de capuchon vertoont overeenkomsten met de hoofddeksels van de koninginnen.
De houding van de anonieme toeschouwer is nederig en intrigerend. Het rood van haar kleding contrasteert prachtig met het zwart-wit van de beelden. De vlakverdeling is mooi in balans en laat de kunstwerken volledig tot hun recht komen en versterkt deze zelfs.
De setting heeft een spannende bijna religieuze sfeer waar je als toeschouwer naar blijft kijken. De vrouw is opgegaan in de beelden en is zelf daarmee ook bijna een beeld geworden.”