Bijzondere projecten

Bezoekers van Grensloos Kunst Verkennen 2022 kunnen tijdens de routedagen deelnemen aan een drietal activiteiten/projecten:

1. AtelierNL, locatie 23
Elk aards element vertelt een ander verhaal.
Elk aards element levert een ander product op.
Bezoekers kunnen van zelf meegebracht zand uit de omgeving ter plekke een verfmonster maken en dat vervolgens op een kaartje aanbrengen. Samen met de kaartjes van andere bezoekers zal dan een nieuw gezamenlijk kunstwerk(je) ontstaan.
Atelier NL maakt tastbare alledaagse objecten die de rijkdom van de aarde laten zien. Ruwe aarde-elementen halen verborgen verhalen naar boven en inspireren. Dit is te zien in glassamples gemaakt van aarde uit de regio.

2. Fotoproject
Doe mee met het Grensloos Kunst Verkennen Fotoproject en maak kans op een kunstwerk! Of je nou een foto maakt met een hightech spiegelreflexcamera, je smartphone of een wegwerpcamera: leg jouw GKV-moment vast.
Meedoen:
Maak een foto waarop een van de kunstwerken van GKV te zien is, mét een bezoeker. Het mag natuurlijk ook een selfie zijn. We hopen op speelse en verrassende resultaten!
Stuur uw foto via het contactformulier, of via e-mail naar foto@grenslooskunstverkennen.nl
Elk weekend worden een paar van de mooiste, meest verrassende foto’s geplaatst op onze sociale media. Na afloop van de kunstroute kiest een jury de winnende foto. Fotograaf/kunstenaar Annie van Gemert maakt deel uit van de jury.
Uiterste inzenddatum: 30 mei.

3. Borduren in de kerk, locatie 10
In de kerk kunt u tijdens de route een korte pauze nemen en werken met naald en draad. Dit is een project in het verlengde van de tentoonstelling in de kerk: de foto’s van Staphorster interieurs en Staphorster mutsjes en hesjes met een verhaal in borduursteken. U kunt daar al doende iets van ervaren: enkele borduursteken op een stoffen zakje dat u mee kunt nemen naar huis. Of u draagt enkele steken in Staphorster kleuren bij aan een grote doek met figuren, getekend door kunstenaar Daphne van den Berg. Daphne is aanwezig in de kerk op 12, 13 en 14 mei. Zij kan inspirerend vertellen over haar werk en kan u laten zien wat de borduurmogelijkheden zijn.
Ook op andere dagen is instructie aanwezig.