Het zandproject, De Kleuren van ’t Reestdal

Voor het project De Kleuren van ’t Reestdal verzamelde Lonny van Ryswyck (Atelier NL) bodemmonsters van negen plekken waar kunst stond in de dorpen de Wijk en IJhorst en het tussenliggende landschap van de rivier De Reest. Een grote verscheidenheid aan kleuren en texturen werd zichtbaar gemaakt in kommetjes met zand dat zij op diverse temperaturen verhit had, tot glas aan toe.
Bezoekers werden uitgenodigd om aan het zandproject mee te werken:
‘Als je een plek in deze regio zou mogen kiezen die jou dierbaar is, aan welke plek denk je dan? Denk je aan een bos, een weiland, de rivier? Misschien ligt dat stukje grond langs je dagelijkse route, of zelfs in je achtertuin. Samen met jou brengen we de kleuren van deze regio in beeld. Doe mee en maak een verfstaaltje met jouw aarde.’

Bijna honderd bezoekers gaven gehoor aan de uitnodiging en maakten een verfstaaltje met meegebracht zand of zand dat afkomstig was van de grondboringen van Lonny. Dat aantal overtrof ieders verwachting. Niet alleen het aantal maar ook de zeer gevarieerde beschilderde kaartjes zorgden voor een verrassend geheel, een gezamenlijk kunstwerk, dat nu deel uitmaakt van de collectie van Atelier NL.

www.aterliernl.com