Leonard van Munster
foto: Steven van Welle

David Zinn

Welke kunst is te zien

 

Tijdens de 11e editie van Grensloos Kunst Verkennen in 2019 kunt u genieten van het werk van internationaal, landelijk en regionaal bekende professionele kunstenaars in een prachtige omgeving.
Kunstenaars zijn enthousiast over wat GKV te bieden heeft: het landschap, de bijzondere locaties en de gastvrijheid. Verschillende kunstenaars zijn al maanden aan het werk in hun atelier en hebben voor GKV 2019 nieuw werk gemaakt.
Joost van den Toorn maakte nieuwe keramische beelden; Moniek Westerman maakte speciaal voor de route een kleine ‘zwarte hond’ om de grote “Black Dog” gezelschap te houden. Carolien Adriaansche werkte voorafgaand aan de route samen met bewoners uit de dorpen aan beelden van plastic afval. Fascinerend hoe Carolien deze alledaagse verpakkingen uit hun context haalt en transformeert naar o.a. een beeld in het bos. (zie ook menuknoppen “Laatste Nieuws” en “Afvaljuf”)
De kunstenaars Tanja Smeets en Alphons ter Avest lieten zich inspireren door het drassige land langs de oevers van de Reest en Leonard van Munster maakte een drijvend kunstwerk in de Reest.
Ook Willemijn Calis, Arne Brink en Bart Ensing tonen nieuw werk en zijn, evenals Wies Noest, op sommige dagen aanwezig op hun locatie. Irma Frijlink kunt u elke dag ontmoeten bij haar werk.
David Zinn uit de USA tekent van donderdag 29 augustus t/m zondag 1 september op diverse openbare locaties in de Wijk en IJhorst. David maakt fantasievolle krijttekeningen op plekken waar u kunst niet verwacht. Wilt u David zien tekenen houdt dan de website in de gaten of informeert u bij de kaartverkoop adressen.
In het weekend van vrijdag 6 t/m zondag 8 september verto­nen Anke Teunissen en Jessie van Vreden hun twee Virtual Reality documentaires ‘The Last Chair’/De stoel van de laatste jaren.
Informatie en aanmelden voor een of beide documentaires via menuknop “The Last Chair”.
Toegangsprijs per documentaire is € 5,–