Erica Scheper

Hoe is de route opgezet

 

Een goede match tussen locatie en kunst is onze focus; wat betreft discipline is de kunst ´grensloos´.
De 29 deelnemende kunstenaars in 2019 vertegenwoordigen een grote diversiteit aan disciplines en materiaalgebruik. Naast beelden, tekeningen, schilderijen, werken van textiel, foto’s en design, kunt u ook een theatrale installatie en een beeld-/geluidsinstallatie zien.
Het werk is te zien op 27 binnen- en buitenlocaties in en om de dorpen de Wijk en IJhorst én in het tussenliggende Reestdal.
Enkele kunstenaars kregen een opdracht om een kunstwerk te maken in het landschap. Ook dit keer kreeg een jonge beginnende kunstenaar een opdracht. Willemijn Calis maakte een beeld- en geluidinstallatie maakte voor de oude garage op locatie 1.
Het enthousiasme van de kunstenaars is terug te vinden in de kwaliteit van hun kunstwerken. Drie weken lang is dit te zien in de dorpen en het tussenliggende landschap. Telkens van donderdag tot en met zondag.
Grensloos Kunst Verkennen is een route met kunst die mensen verrast, ontroert en laat genieten, maar die hier en daar ook vragen oproept en mensen laat praten over kunst.