De Afvaljuf geeft een workshop

Op vrijdag 16 augustus heeft kunstenares Carolien Adriaansche twee goed bezochte workshops gehouden bij KroKo MultiPunt in IJhorst. Uitgangspunt was plastic afval te zien als inspirerend materiaal om iets nieuws van te maken. Uit de gemaakte werkjes wordt een selectie gemaakt, die tijdens de kunstroute van 29 augustus t/m 15 september in combinatie met werk van Carolien tentoongesteld zal worden bij Kroko MultiPunt in IJhorst.

Carolien Adriaansche werkt als beeldend kunstenaar voornamelijk met plastic afval. Dit afval vormt de basis van haar werk. We leven in een plastic wereld, we gebruiken plastic te pas en te onpas en we betalen met plastic. Zij verzamelt en selecteert plastic afval op vorm, kleur en maat. Uit afval maakt ze ‘nieuwe’ biodiversiteiten, steden, landschappen of wolken. In haar werkzaamheden als beeldend kunstenaar en Afvaljuf verbindt zij cultuur met duurzaamheid.
Tijdens Grensloos Kunst Verkennen kunt u een kunstwerk van haar bewonderen. Aan een bospad in het Reestdal in IJhorst maakt ze een nieuw werk in het landschap, een ‘wolk’ en wel met witte plastic flessen. De inwoners van de Wijk en IJhorst helpen haar flessen te verzamelen. Deze vorm van samenwerking wordt ook wel community art genoemd. Carolien heeft daarmee al jaren internationale bekendheid verworven.

Meer informatie over Carolien Adriaansche kunt u vinden op www.afvaljuf.nl en www.carolienadriaansche.nl.